EEG neuron spectrum 5 (neurologie – copii și adulți )

(neuropsihiatrie infantilă – Dr. ANA FIANU ; neurologie adulți DR. MĂDĂLINA-DANIELA DUMITRACHE )

Electroencefalograma (EEG) reprezintă înregistrarea, în timp, a activității electrice cerebrale. Analiza se face prin intermediul unor electrozi așezați pe scalp, cuplați la un aparat numit  electroencefalograf.

Electroencefalograma standard presupune înregistrare în stare de veghe, la pacient relaxat, cu ochii închiși. Aceasta poate avea o durată între 20 – 30 minute.

EEG reprezintă un examen important în diagnosticul epilepsiei, și poate fi indicat în diagnosticul sindromului confuzional, stărilor de leșin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infecțiilor cerebrale, furnizând informații despre existența și localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declanșator pentru crizele epileptice.

Clinica noastră este dotată cu Neuron Spectrum 5, un electroencefalograf  cu 41 de canale (ce pot fi folosite pentru captarea oricăror semnale fiziologice),  și care poate realiza 11 tipuri de analiză EEG .

Se poate efectua : EEG standard si video EEG (se obtin informatii suplimentare prin care se poate corela activiatea electrica cerebrala cu manifestarile clinice ale pacientului.

Programare la numarul de telefon 0786 551 881/ 0237 610 030

Recomandari: spalarea pe scalp in ziua efectuarii investigatiei